Beste ondernemers van Harkstede en verre omstreken,

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Miran Husers en ik werk voor Novo bij "Ons hertenkamp" In Harkstede. Waarschijnlijk weet u dat dit een werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij runnen met elkaar een prachtige locatie in Harkstede in de vorm van een kinderboerderij en een theehuis.
Helaas moeten we vanwege regeringsmaatregelen stoppen met dit mooie project. De regering heeft namelijk bedacht dat mensen met een
beperking vanaf 1 januari van dit jaar een vergoeding krijgen voor vervoer van 6 euro per dag per persoon , terwijl zij vorig jaar een vergoeding van 30 euro per persoon per dag kregen. Voor 6 euro kunnen wij onze cliŽnten 2 km heen en 2 km terug laten vervoeren met de taxi, als je in Groningen woont en je werkt in Harkstede heb je dus een groot probleem. Onze cliŽnten worden nu nog met de taxi vervoert, maar dat kost ons dus 24 euro pp per dag die erbij moet!! Als we dat een paar maanden vol houden zijn we volledig failliet.

Vandaar dat we het volgende idee hebben opgevat. Wij kopen een
mooie/nette Ford bus voor 9 personen en zetten een pool vrijwilligers in en halen onze mensen met onze eigen bus op. Een prachtig plan, alleen hebben we daarvoor geld nodig. Wij vragen jullie om een advertentie/logo van jullie bedrijf op onze bus te laten plaatsen. Een afmeting van 25 bij 40 cm aan de zijkant van de bus kost 250 euro, 1 malig. Wij rijden dan minstens 2 jaar met een schone bus door de regio Groningen. Een grotere advertentie of een advertentie op de achterruit of achterklep of bumper zijn ook mogelijk alleen ben ik nog niet op de hoogte van die prijzen, die zullen duurder, groter en meer in het zicht zijn dan de zijkanten. Ik zou zo verschrikkelijk graag dit prachtige project voortzetten en " mijn" mensen lekker met onze eigen bus naar ons toehalen zonder dat we buikpijn hebben van die stomme regeringsbesluiten, maar daarvoor heb ik jullie hulp nodig.
Ik zou je dan ook willen vragen om dit plan te overdenken en ik hoop dat je mij wilt laten weten of jullie bereid zijn om mee te doen.  (Misschien kent u nog een paar wat "rijkere" collega's die ook mee willen doen).

Ik reken op uw hulp en hoop van u te horen.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0651697311 of per mail op
onshertenkamp@novo.nl